538 voor Warchild
 
Tekst en Foto's: Bennie Bos
 

Perfecte weersomstandigheden, een perfecte organisatie, een perfecte coördinatie, een perfecte sfeer en perfecte foto’s. Het vliegende Dance event voor Warchild verliep helemaal volgens plan. Het verhaal:
Radio 538 organiseerde een stuntweek met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor Warchild.

  

  

Warchild is een stichting die zich als doel heeft gesteld om kinderen in oorlogsgebieden even hun leed te laten vergeten, of zoals ze zelf zeggen “Warchild haalt de oorlog uit een kind”. Ze doen dit met creatieve activiteiten zoals muziek, dans, theater en sport. De kinderen komen weer los en maken plezier waardoor ze zelfvertrouwen kunnen opbouwen en weer in de toekomst durven te kijken. Heel Nederland werd uitgenodigd om stunts te bedenken welke geld zouden kunnen opleveren voor deze actie. Piloot Jean Louis Becker, langdurig werkzaam bij A3 ballon, heeft al jaren contact met Radio 538 en al snel kwamen de partijen met elkaar in gesprek over een uniek concept, een Dance Event op grote hoogte. Projectname: Zweefrave !!!
De hele week kon er ge-SMS’t worden, wat natuurlijk veel geld opleverde, waarna uiteindelijk twee grote ballonmanden gevuld konden worden met enthousiaste prijswinnaars.

 

 

Op dinsdag 29 maart wordt in het programma “Evers staat op” de stunt voor de komende middag aangekondigd door DJ Erick E welke samen met DJ Fedde le Grand zijn dance-mixen ten gehore zal brengen op 1,5 kilometer hoogte aan een exclusief publiek. Men heeft een prachtige zonnige dag uitgekozen met weinig wind. Ik ben al om 14.00 uur aanwezig in het liefelijke Harfsen op het Gelderse platteland om de crewbriefing mee te maken. Grote vlaggen met de tekst “538 voor Warchild” sieren de ingang van het terrein.

  

  

Jean Louis brieft de vele aanwezige crewleden die dit spektakel allemaal graag willen begeleiden. Normaal krijg ik hier in de bar koffie aangeboden, ditmaal gaan ook al deze opbrengsten naar Warchild en betaal ik graag voor mijn bakkie. Een ieder heeft zich natuurlijk al ingelezen in de werkzaamheden maar Jean Louis legt nog eens stap voor stap uit wat er gaat gebeuren. Er worden 3 ballonnen opgebouwd waarna er tussen de manden dikke touwen worden gespannen zodat er 1 set ontstaat.

  

  

In één van de manden is een platvorm gemonteerd met de muziekinstallatie die gevoed zal worden door een klein aggregaat welke achter op de mand hangt. Aan de voorzijde van de mand hangen twee enorme luidsprekers en ook in de twee manden van de prijswinnaars hangt een luidspreker om het feestje aan boord optimaal te kunnen beleven. Elke mand heeft de beschikking over piloot en co-piloot. Alle contact met de passagiers gaat via de co-piloot. De piloot heeft als belangrijkste taak om de ballon in de set level te houden en dient daarbij niet gestoord te worden, cruciaal voor het slagen van dit event. Dankzij sponsoring van Bose en Icom beschikt de bemanning over goede apparatuur om de communicatie uit te kunnen voeren.

  

  

Er is een tijdschema afgesproken volgens welk patroon er zal worden doorgestegen naar hoogte. De eerste 10 minuten zal men proberen om op 2000 voet level te varen, gaat dit zonder problemen dan zal de unieke set na 20 minuten op 3000 voet hangen. Piloot van de DJ ballon, Martijn de Vries, is aangewezen als leader pilot en de andere twee piloten zullen zijn bewegingen volgen. Er wordt afgesproken dat de ballonnen een uur aan elkaar vast blijven en dan worden ontkoppeld, en ook van deze actie wordt de volgorde doorgesproken. Er is 1 overtreffende factor in dit strakke schema en dat is de veiligheid. Mocht een piloot denken dat hij zichzelf en zijn passagiers of zijn ballon in de problemen brengt door bijvoorbeeld ongecontroleerde bewegingen, dan mag hij te allen tijde de koppeling met de andere ballonnen verbreken.

 

 

Los van het drietal zal er nog een vierde ballon starten om de pers de gelegenheid te geven het geheel van zeer dichtbij te kunnen fotograferen. Deze ballon zal worden gevaren door de eigenaar van A3 ballon, Jelke Haven. Jelke had mij gevraagd om op deze vaart met hem mee te gaan. De specifieke taken van piloten,
co-piloten en crewleden worden besproken waarna een ieder zijn voorbereidingen bij de ballonnen en op het veld gaat treffen. De supervisie op het veld ligt in handen van de technische man van A3, Jan Smelt.

 

 

Ik check in bij de balie en wordt voorzien van een polsbandje van de juiste kleur voor de persballon en een badge voor constante aanwezigheid op het startveld. Om 15.00 uur volgt de briefing voor de media en winnaars, men is behoorlijk gespannen wat er komen gaat. En dat er iets bijzonder op stapel staat is wel duidelijk, de meeste passagiers beseffen echter nog niet hoe bijzonder deze vaart gaat worden.

 

 

Onder het genot van een warm zonnetje wordt al het materieel het veld op gereden. Af en toe waait er nog een thermisch vlaagje over het veld maar dat wordt al snel minder. Veel wind zal er niet overblijven en dat is voor de achtervolgende persballon wel gunstig. Ik zou het jammer vinden als de afstand tussen ons en het drietal snel te groot is en we buiten het bereik van de zoomlens komen. Ik bemoei me nog even met de plek waar de persballon zal worden opgebouwd, met de zon in de rug is een gunstige positie.

 

  

Voorzichtig wordt de DJ ballon van de aanhanger geduwd. Met uitzondering van het aggregaat is alle apparatuur de afgelopen uren al aan boord gemonteerd en getest door de techneut van de gezonnebrilde muziekmakers. Naast het veld staat een radiowagen welke voor de live verbinding met de studio in Hilversum moet zorgen. Naast de mand ligt de antenne al klaar voor de rechtstreekse verbinding met de grond. Dit zou volgens een normale GSM zender/ontvanger worden overgedragen waarbij gebruikt wordt gemaakt van 6 gestapelde simkaarten van verschillende providers om zo genoeg bandbreedte te genereren. Op de zender van Markelo was een apart kanaal vrijgemaakt voor de overdracht naar Hilversum.

  

 

De DJ ballon hangt met zijn quick release aan de grote tractor van de buurman van A3, omdat deze ballon later strak tegen de andere twee ballonnen moet worden getrokken. De vriendinnen van de DJ’s zien het geheel op hakjes ietwat zenuwachtig lachend aan. Ondertussen is de cameraman van 538 druk doende om alle bewegingen zo goed mogelijk vast te leggen.

 

 

Om te voorkomen dat de ballon schade kan oplopen door scherpe delen van de tractor, wordt dit groene monster tijdelijk afgedekt met een groot kleed. Een goede voorbereiding is het halve werk. Eén van de twee passagiersballonnen is de splinternieuwe PH-IER, een plaatje om te zien, mooie glimmende stof.

 

 

Zodra de DJ ballon overeind staat springt het muziekteam aan boord en als snel vullen de boem boem klanken het Harfsense veld. Als ook de passagiers ballonnen overeind staan en aan elkaar verbonden zijn, wordt de DJ ballon met behulp van de tractor strak tegen de andere ballonnen aan getrokken zodat er 1 complete set ontstaat. Ik heb ondertussen plaats genomen bij Jelke in de mand en als blijkt dat alles in orde is, geeft Jan Smelt het startsein voor vertrek.

  

 

Radio 538 presentator Niek van der Bruggen doet aan boord van de DJ ballon live verslag op de radio van de start. Los, een halve meter en . . . airborne. Prachtig synchroon en op gelijke hoogte. 1 minuut later stijgen ook wij op en zetten de achtervolging in. De beelden aan boord worden via live streaming uitgezonden op internet en kabel. Dit betekent dat de radiowagen aan de grond zo goed als mogelijk moet volgen.

 

 

Na een tiental minuten wordt de afstand tussen ons en de 3 ballonnen groter maar na enkele welbedachte daal en stijgmanoeuvres van onze piloot komen we op een perfecte fotoafstand te hangen met de zon in de rug, de vreugde kan niet op. Wat een schitterend beeld hebben we hier voor ogen. De automobilisten op de snelweg A1 onder ons moeten raar hebben gekeken tijdens de avondspits. Wij genieten van de muziek op afstand maar ik benijd de passagiers niet echt die vlak bij de luidsprekers staan.

  

   

  

  

Ik zie de cameraman van 538 op de rand van de mand zitten om zo betere opnames te kunnen maken. Nu snap ik waarom ik hem op het veld al zag lopen met een valbescherming aan. Tijdens de vaart doet Niek van der Bruggen live verslag over de “Zweefrave” waaronder een interview met Jean Louis. Na een uur varen, waarbij de DJ’s constant hebben gedraaid, hangen we laag boven de plaats Goor en moet er worden nagedacht over de landing. Het is niet mogelijk om als drietal te landen, dus zal men in de lucht moeten ontkoppelen. Er wordt via de radio afgeteld omdat dit met enig schokeffect gepaard kan gaan.

  

  

   

   

Als eerste gaat de DJ ballon los van de formatie en deze stijgt direct door om ruimte te maken voor de
twee overblijvers. Enkele minuten later zijn ook de andere ballonnen ontkoppeld waarna de touwen die nu onder de manden bungelen direct door de co-piloten binnen worden gehaald. Ieder gaat nu zijn eigen weg,
op zoek naar een geschikt en schoon veldje.

  

  

  

De hockeywedstrijd op het plaatselijke veld in Goor wordt even verstoord als twee enorme kolossen het zonlicht wegnemen. We koersen laag over een enorme houtzagerij waarbij we de machines duidelijk hun werk horen doen en vinden aan de rand van het dorp een braakliggend veldje langs de Zomerweg. We worden gade geslagen door 8 bedrijfsbusjes van A3 Ballon. Na het inpakken rijden we direct terug naar de ballonbasis omdat iedereen tegelijk gedoopt zal worden.

 

 

We moeten even wachten op de terugkeer van de muziekballon, maar dat gebeurt dan ook in stijl. Vol overgave geven de DJ’s het laatste deel van de show, live vanaf de mand op de rijdende aanhanger, begeleid door de vlammen van de brander. Het was een schitterende afsluiting van een zeer bijzondere vaart welke veel geld heeft opgeleverd voor Warchild. Met elkaar werd het glas geheven op de succesvolle “Zweefrave”. Mijn dank gaat uit naar A3 Ballon voor het mogen meemaken van deze unieke stunt.   Bennie Bos