Uitgave November 2002

            
 

1

Deze maand op Ballooning Pictures

 
      

Deze maand als maandelijkse  update van mijn andere website Ballooning Pictures, de foto's van de Friese Ballonfeesten in Joure. Een prachtig gebied om te varen zoals je op de foto hiernaast kunt zien. Vele prachtige foto's van dit internationale evenement met vele ballonnen en super Special Shapes. Onder andere de Bagpiper, de Zweedse Zon, de Rockermouse, de Ui en de driekante Aston Martin.  Het verslag van deze fiesta heb je al kunnen lezen in de Hot Air van Augustus.

Foto: Bennie Bos

 

 

2

Ballonongeluk in Saga Japan

 
        

Het meest vervelende nieuws van deze maand kwam uit Japan, zoals de meesten van jullie vorige week op TV hebben kunnen zien. Aan de oevers van de Kase River in Zuid-Japan ging het tijdens de Honda Grand Prix even helemaal goed mis. Het was op hetzelfde veld waar ik 5 jaar geleden crewde bij de wereldkampioenschappen. Alle wedstrijden worden in Saga live via de TV uitgezonden en dus werd de hele ellende vastgelegd en al snel zonden alle TV zenders over de hele wereld de unieke beelden uit omdat het er nu eenmaal spectaculair uitzag. Helaas kwam de ballonvaart in het algemeen hierdoor in een minder goed daglicht te staan. De ballon van Richard Parry ging in vlammen op. In het begin van dit jaar stuurde hij mij vol trots de foto van zijn nieuwe Volkswagen ballon. Gelukkig hebben Richard en zijn medepassagier geen ernstig letsel opgelopen. Masashi Kakuda schreef onderstaande verklaring.


Foto: Asahi Shimbun / Tetsu Nishida

Hallo allemaal, Ik wil jullie vertellen over het ongeluk in Saga. Ikzelf crewde bij een goede vriend op het moment dat het ongeluk gebeurde en was 6 kilometer verwijderd van het startveld langs de Kase River dus ik heb het zelf niet zien gebeuren. Ik heb wel alle verhalen van de officials en van Richard Parry zelf gehoord. Het ongeluk gebeurde op de laatste wedstrijdvaart op de ochtend van 4 November. Er was een cumulonimbus in het noord-westen en het was duidelijk onstabiel weer. We hadden verwacht dat de opdracht zou worden gecanceld, maar men liet het toch doorgaan. Richard koersde  op 3000 feet richting het doel van de Fly-in welke was gezet op het common launch field (het hoofdveld). Zijn GPS gaf een snelheid aan van 44 km/h. Hij was 1200 meter van het doel verwijderd toen hij besloot om lager te gaan varen. Op 1000 feet hoogte bediende hij beidde branders maar de ballon bleef dalen totdat hij keihard tegen de grond sloeg. Het bleek dat er hevige turbulentie was ontstaan tijdens zijn daling waardoor hij zijn snelheid niet meer in de hand had. Toen de mand hard tegen de grond sloeg brak een aansluiting op een propaanfles van japanse makelij af en dit vatte vlam. Richard en de aanwezige observer sprongen op dat moment uit de mand omdat hij dacht dat hij de brandstof toevoer niet meer op tijd kon afsluiten. 

De ballon (VW one) steeg door verminderde ballast snel weer op en na enige minuten explodeerden twee tanks in de mand. Twee andere tanks vielen naar beneden. Gelukkig werd daarbij niemand of niets geraakt. Richard en de observer hadden lichte brandwonden en minimale verwondingen. De ballon landde even later zonder verdere schade aan te richten. Maar toch, geen fataal ongeluk maar wel angstige momenten ook voor de andere teams aan de grond en  de piloten die nog in de lucht zaten. 

Het ongeluk is op vele nieuwszenders over de hele wereld te zien geweest. Dit jaar hadden we tijdens de wedstrijden erg slecht weer. De eerste vaart was op de eerste dag, de tweede vaart op de derde dag en dit was de laatste vaart voor ons. Dat was volgens mij één van de redenen dat de wedstrijdleiding deze vaart niet cancelde terwijl een aantal deelnemers had aangegeven niet te willen varen. Maar liefst 25% van de deelnemers inclusief de nummer twee op de ranglijst bleven aan de grond.   Masashi Kakuda


Drie dagen na deze vervelende gebeurtenis ontving ik een E-mail persoonlijk van Richard Parry met de volgende tekst:

Hello Bennie, 

 

All Ok and back in Uk today, I have made no press statements so I don't wish to say too much as there were many factors involved. Following descent in turbulent air I hit the ground harder than normal and somehow the connection to the LPG bottle sheared at the tank. The gas bottle was of Japanese manufacture and the rego connection is attached via a modified shutoff valve.        

 

Happy Days, Richard Parry

        
 

3

Het Ballonverhaal van . . . Hans Habers

Alle fotomateriaal beschikbaar gesteld door Hans Habers

 

Via Oosterhesselen en dan de eerste boerderij rechts. Naast de boerderij ligt een stuk land wat dienst doet als opstijgveld. Op de voorgevel prijkt de naam "NA-IEM", het atelier van Wilmien en betekent "aangenaam". Een knus winkeltje in het schilderachtige Gees. De vrouw van Hans maakt prachtige kleding en verkoopt dat in haar eigen zaakje. Lichaamverzorgende producten, prachtige sieraden en heerlijke smaakvolle wijnen behoren verder tot het assortiment en deze produkten haalt Wilmien uit Israël,  het land waar de familie Habers hun hart heeft verloren en waar ze hun mooiste vaarten hebben gemaakt.  Hans had de koffie al bruin en het gesprek kwam al gauw op gang. De koffie had hij wel nodig want deze politieman uit mijn woongebied Emmen had net een zware nachtdienst gedraaid. Hij begon zijn verhaal en langzaam maar zeker werden de kleine kraaloogjes groter en vertelde hij zijn verhalen vol vuur.


Toen ik 14 jaren oud was besloot ik lid te worden van de zweefvliegclub Hoogeveen. Tijdens een vliegshow in 1974 verschenen een aantal ballonnen waarbij de leden van de vliegclub de eerste keus hadden om zich in te schrijven als passagier en dát was het begin van mijn nieuwe hobby. Ik ging mee omhoog met een engelse piloot Terry Adams. Mijn eerste ontmoeting met heteluchtballonnen begon direct goed want we kwamen in het centrum van een onweersbui terecht en het is een wonder dat we dat avontuur hebben overleefd. Bliksemflitsen links en rechts, we gingen omhoog en kwakten weer naar beneden terwijl het water door de top van de ballon naar binnen drong alsof er iemand emmers water naar binnen gooide. Drijfnat maakten we een noodlanding tussen de hoogspanningsmasten nabij Zuidwolde en we sloegen met een smak op de grond.

Voor de veiligheid natuurlijk allemaal de helm op !!

Ik was niet bang maar 's avonds in bed bedacht ik dat dit avontuur ook heel anders af had kunnen aflopen. Maar toch, de vrijheid van het ballonvaren had ik nu geproefd en dat smaakte toch wel naar meer.  Echter een opleiding was nog niet mogelijk in Nederland. Ik las toen een artikel over een engelse arts Simon Faithfull. Deze man was ballonpiloot en kwam naar Rotterdam om als specialist te gaan werken in het Dijkzicht ziekenhuis. Hij vond het prima dat we eens langskwamen om te praten over mijn plannen en zo stonden we een paar dagen later op de stoep bij Simon en Maggie. Ze waren iets ouder dan wij maar het klikte direct en hij zag het wel zitten om mij op te leiden als ik hem overdag in het weekend  een beetje zou helpen op de boerderij. Ik moest dan maar een ballon bestellen bij een vriend van hem die directeur van Thunder Balloons was. En zo bestelde ik in 1978 de prachtige oranje PH-ANS, "de Sunrise" en die kreeg ik het jaar daarop en dat was de eerste ballon in Nederland die zij leverden met stokken tussen de brander en de mand. In de periode daarvoor had ik al in een andere ballon gevaren zonder stokken met gewoon een roestig oud frame en die moest je bij de landing echt van je afwerpen anders kreeg je 30 kilo op je hoofd.

1979 - Hans Habers, Simon Faithfull

Om die reden hadden de piloten (en crew) toen ook allemaal een helm op. Het was in het begin echt de vraag hoe dat met die stokken zou werken, waren ze wel sterk genoeg om de soms harde landingen te overleven. Voor de zekerheid hielden we dus netjes onze helm op en dat heb ik nog jaren volgehouden. Het ene weekend had ik dienst en het andere had ik dan weer vrij en belde ik Simon. We gingen dan op vrijdagavond heen maar als het slecht weer was zaten we al gauw gezellig bij elkaar met een glaasje wijn en een heerlijk hapje en de nodige sterke verhalen en gingen daarna roezig naar bed. Om 4 uur 's morgens klapte de deur open en verscheen Simon met de kreet "Hans het is mooi weer, we gaan varen". Soms deden we wel twee vaarten op een ochtend. Ook waren er weekenden bij dat je helemaal niks deed en zakte je de moed in de schoenen, vooral omdat ik al wist dat je zeker 2,5 jaar bezig zou zijn voor een brevet. Ondertussen begon ik na te denken over de theorie want daar was in die tijd niks voor geregeld in Nederland en belde ik met de rijksluchtvaartdienst. Zeuren, zeuren en nog veel meer zeuren, net zolang tot ze goed flauw van me waren. "Ga maar naar Engeland" was het antwoord waarop ik steevast antwoorde dat ik dat niet wilde, het moest in ons land georganiseerd worden. Uiteindelijk kreeg ik steun van andere piloten, Ad Haarhuis had een engels brevet maar dat was verlopen, Henk Broeders kwam ook vaak bij Simon over de vloer en die jongens kwamen nu ook weer in de mood en we kregen het voor elkaar dat er in Nederland examen kon worden gedaan.

Leon Leemans, Hans Zoet, Henk Brink, Ton Kurvers, Leon van Tongeren en Cees Hoogstede kwamen al gauw om de hoek want de meesten hadden een engels brevet. In het gebouw van de Rijksluchtvaartdienst aan de plesmanweg in Den Haag werd het eerste theorie examen georganiseerd. Op dat examen slaagden Leon Leemans en ik als eersten in Nederland. Door omstandigheden bij Simon kon ik daar niet meer terecht en lag de zaak een half jaar stil waarna ik bij Cees en Leon terecht kwam. "Maak eerst maar eens een proefvaartje", zeiden ze. Deze twee heren wierpen zich op voor de toekomst van de ballonvaart en werden al gauw aangewezen als examinator voor het praktijk examen. Mijn examen vaart maakte ik met Leon van Tongeren waarbij deze na enige tijd uitstapte en mij verzocht om solo verder te gaan.

Ik kwam toen boven een weiland te hangen met allemaal koeien aan de rand van een bos en daar hing ik helemaal stil, niet meer vooruit, niet meer achteruit, alleen nog verticaal. Hoe los ik dat op.....gelukkig had ik een zelfgemaakte handlinglijn aan boord en ik schreeuwde naar de crew "trek me naar het weiland". De koeien vormden het grootste probleem want een koeienbrander had je toen nog niet, dus uiterst behoedzaam liet ik de ballon zakken net zolang dat de koeien aan mij gewend waren en men sleepte mij langzaam in het weiland waarin ik landde en was direct geslaagd. Het groepje ballonvaarders was nog maar heel klein. Die avond dat ik de lucht in ging voor mijn solovaart kreeg Rien Jurg nog een lesvaart van Cees Hoogstede met de eerste Gouden Gids ballon. We kregen toen een prachtig brevet, pasfoto erin met schuine gekleurde strepen erover. Dat was een echt brevet, niet zo'n vodje zoals je tegenwoordig krijgt. Ik was inmiddels wijkagent in Nieuw-Weerdinge en daar ging ik omhoog op een Zaterdagavond in een tijd dat ballonvaren nog zeer exclusief was. Ik voer over kleine ruilverkavelingsweggetjes en keek naar beneden en schrok van wat ik zag. Auto's kop aan kont, één grote file, de volgploeg kon niet voorbij. Auto's, brommers, fietsers en dat allemaal voor één ballon. Ik maakte mijn landing op een akkerland bij Exloo en het zag zwart van het volk. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er 1000 mensen stonden en ik dacht toen bij mezelf "Hans, Hans, het ballonvaren ging keurig maar de openbare orde heb je danig in beroering gebracht".

PH-ANS - Thunder AX6 56 Bolt

Het was gewoon wild, één getoeter en geclaxoneer, maar zo zagen de eerste vaarten er uit. Als je ergens landde was de schrijvende pers en de camera's aanwezig en stond er elke keer een stukje in de krant, de ene keer klein, de andere keer groot, maar ook wel eens twee volledige pagina's vol. Het televisie programma "ons erfgoed" belde en wilde beelden maken vanuit een ballon. Men wilde een rustige vaart bij helder weer vanaf Emmen en die moest dan gaan over het tuinbouwgebied. 

Wintervaart 1982

Mijn ballon was een 56er en die lui hadden me toch een apparatuur meegezeuld wat bij elkaar ook weer het gewicht van een persoon was, dus ik kwam maar net los van de grond, de mand door de bomen, rakelings over een school. Maar het lukte en er werden prachtige opnames gemaakt waarbij we glijden over de kassen van Erica. Op een gegeven moment belde de Ballonclub Veendam, een groep van liefhebbers zonder piloot en zonder ballon. De firma Meiering en Benus dook op en sponsorde een rood wit blauwe ballon en mij werd gevraagd of ik opleidingen wilde verzorgen. In Nieuw-Weerdinge begon ik les te geven aan Eelco van de Werf, Robert Knook en anderen. Het kriebelde ondertussen toch wel bij de leden en bovengenoemde jongens hadden hun brevet nog niet maar men wilde toch wel graag een keer varen. Of ik eens een keer een hele dag passagiers wilde varen, vroegen ze. We hadden twee kleine ballonnen klaarliggen in Veendam en losten dat als volgt op. Het was een koude vorstige ochtend toen ik startte met 4 passagiers vanuit het park in Veendam. We gingen met een bloedgang richting de Dollard in Groningen en klapten even later met een smak op de grond. 

Ik sprong in de gereed staande auto en reed terug naar Veendam. De crew ruimde ondertussen de ballon op. In Veendam stond intussen de andere ballon kant en klaar overeind met passagiers en zo steeg ik die ochtend voor de tweede keer op en vervolgde hetzelfde traject. 's Middag bij Eelco thuis de piano aan de kant en gezamelijk aan de soep met bolletjes, drankje, hapje en eigenlijk de neiging om even een tukkie op de bank te doen maar nee, die middag was het weer precies hetzelfde verhaal en zo maakte ik 4 vaarten op één dag. 

Jaren later viel mijn aandacht op een artikel over ballonvaren in Israël en we waren toch al van plan daar eens heen te gaan dus ik schreef mij in. Er was een beperkte selectie van 44 teams en ik had geluk, ik kon meedoen als enig Nederlands team. Een zeer goed georganiseerde meeting maar helaas net in de periode dat de intifada uitbrak. We zaten bij Arad in de Negev woestijn dicht bij de Zoutzee en deden hier mee aan een vossenjacht. Vroeg in de ochtend, het was mistig en tegen het vriespunt (in de woestijn in juli !!!) en we moesten uiterlijk starten om 7 uur. Uiterlijk, want dan was de temperatuur 20 a 25 graden celsius, zo snel liep dat op. 50.000 man publiek had zich verzameld in de heuvels, ik ging met prachtige muziek omhoog, het galmde tegen de heuvels aan en ik dreef weg naar westelijk richting terwijl alle ballonnen naar het oosten gingen. Dat heb ik weer, dacht ik. Op de ballon had ik de reuzenvlag van Israel met de Davidsster erop en ik dreef op een Arabisch dorp af. De intifada schoot mij weer door het hoofd en ik dacht "als ik op CNN wil dan moet ik gewoon doorvaren. Ik liet de ballon rustig zakken tot op 30 meter hoogte en ik zat al binnen schootafstand en kon de mensen al zien toen opeens een zucht wind de ballon pakte en mij richting de andere ballonnen duwde. 

Ik begon te spelen met de wind en zigzaggend en met weinig (butaan)gas krabbelde ik terug totdat ik opeens in de verte de vosballon zag. Ik zag hem landen en het kruis uitleggen en dacht "dat moet ik toch proberen". De marker werd tevoorschijn getoverd en op de cilinder neergelegd. Ik zag de andere ballonnen in de verte allerlei gekke bochten maken om maar bij de vos te komen en dat lukte ze niet. "Nog één keer omhoog en dan als de sodemieter naar beneden en dan kom ik er goed op" dacht ik. 

Laatste vaart 17-03-1999

De cilinders gaven al aan dat ze begonnen leeg te raken en ik duik naar beneden. De minimum aanvlieghoogte was 5 meter en dat werd met laser gecontroleerd. Midden in het kruis stond een klein piketpaaltje en ik kom mooi laag aan en gooi het zakje van de marker precies boven op dit paaltje. Helaas viel het paaltje om en de marker stuiterde weg. Die afstand hebben ze toen gemeten maar ik had wel 1000 punten op zak. Toen moest ik verder varen want je mocht niet landen voor een bepaalde straal en dat was in dit geval een zandweg. Kun je het je voorstellen, een zandweg in zo'n grote zandbak. Op de kaart stonden alleen stippellijntjes maar wat je zag was alleen maar zand. Aan sporen in het zand dacht ik dat dat mijn weggetje maar moest wezen en dat moest ook wel want mijn tanks waren schoon leeg. Ik geef nog een heel klein vlammetje en precies aan de goede kant van de sporen zet ik de ballon aan de grond.Het was inderdaad de goede weg. 1400 gulden verdiende ik met die opdracht, dus de tickets waren nu terug verdient. Ik kwam live op tv, radiouitzendingen werden onderbroken voor een interview met mij en ik kreeg veel applaus van de menigte. Later bij het hotel in het zwembad werd nog omgeroepen dat ik die ballonvaarder was die de marker boven op het piketpaaltje had gegooid en weer volgde een groot applaus door alle hotelgasten. 

Heerlijke tijden. Nu stijg ik hier achter de boerderij op en een aantal mensen uit het dorp komen altijd even kijken en vinden het elke keer weer prachtig. Als ik de ballon overeind heb staan en de bus komt toevallig langs dan stopt de chauffeur zelfs even om zijn passagiers te laten kijken. 

Ik maak nu 30, max. 40 vaarten per jaar en dat vind ik prima. Praktijkexamens neem ik nu al 13 jaar af en ik denk dat ik al gauw bij 65 piloten in spé het examen heb afgenomen. Ik neem nog elk jaar deel aan het ballonfestival in Hardenberg. Voor me ligt een advertentie uit een Harderberger Courant uit 1983 met de mededeling dat er 's avonds een hete luchtballon wordt opgeblazen. Ik was in de beginperiode de enige deelnemer. Tijden zijn veranderd. Ik heb vele stukjes uit de kranten bewaard en één daarvan luidde: "Een goed getraind gezelschap van ballonvaarders demonstreerde zo'n oplating en het was een magnifiek gezicht te zien hoe een groot stuk stof langzaam volgestouwd word met lucht tot het geen weerstand meer kan bieden en langzaam van de grond komt, om zich met de wind te laten voeren".     Hans Habers

De "Univé" ballon van Hans PH-MOI (da's drents)

        
 

4

Wie was de eerste ?

Onderstaand verhaal vond ik in een krant van bijna 20 jaar oud. 

 
      

Al gaan de wetenschappers er wel van uit dat de gebroeders Montgolfier de geestelijke vaders waren van de eerste heteluchtballon die twee eeuwen geleden in Parijs van de aarde loskwam (afbeelding A) , men is er niet zeker van. De russen claimen namelijk ook de eer van de eerste ballonvaart. Zij zouden al in het begin van de achtiende eeuw de aardse zwaartekracht hebben overwonnen. 

Afb.A - de Montgolfiere

Afb.B - Bartelomeu Lourenco de Gusmão

En dan vermelden oude archieven van het Vaticaan dat ene pater Bartelomeu Lourenco de Gusmão op 8 Augustus 1709 aan het hof van een portugese koning de werking van een heteluchtballon zou hebben gedemonstreerd (afbeelding B). Daarmee zijn we overigens nog niet bij de allereerste ballonvaart. 

Er zijn namelijk vermoedens dat die niet tweehonderd maar tweedúízend jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. Dat is niet in Europa geweest, maar midden in de Nazcavlakte van de woestijn in Peru. De Nazca indianen hebben daar een indrukwekkend geheel van figuren achtergelaten op de grond. Deze zijn van zo'n afmeting dat men ze vrijwel onmogelijk vanaf de grond zo feilloos zou hebben kunnen maken. Mogelijk hebben zij gebruik gemaakt van heteluchtballons. Die theorie wordt gesteund door een in 1975 geslaagd experiment met een ballon van materiaal dat in die streek is gevonden (afbeelding C). (met de man die dit experiment heeft uitgevoerd heb ik regelmatig contact en over hem in een volgende Hot Air meer). De bewijzen zijn allemaal echter niet waterdicht en daarom blijft de officiéle wetenschap er van uitgaan dat Joseph Michel en Jaques Etienne Montgolfier de eerste heteluchtballon hebben uitgevonden. Deze ballon was van papier gemaakt en had een diameter van 30 meter. De eerste bemande heteluchtballon, ook wel Montgolfiere genaamd, steeg op boven Parijs op 21 November 1783 (afbeelding A). Aan boord waren twee edellieden: Francois Pilatre de Rozier en Marquis d' Arlandes. 

Afb.C - De Nazca indianen

Afb D - Charles

Vanaf het Bois de Bologne stegen zij tot een hoogte van negenhonderd meter. De vaart duurde zo'n 25 minuten. Het huzarenstukje wordt beschouwd als het eerste uitstijgen van de mens van de aarde, als de geboorte van de moderne lucht en ruimtevaart. De gebroeders Montgolfier kregen overigens binnen twee weken een sterke concurrent in de persoon van de Franse natuurkundige Jaques Charles. Deze steeg op 1 December op met een met waterstof gevulde gasballon (afbeelding D). Zijn vaart vanaf de Tuillerieén werd een groter succes dan die van de Montgolfieres. Charles bleef twee uren in de lucht en legde een afstand van veertig kilometer af. Nog diezelfde dag brak hij bij een tweede poging het hoogterecord door drieduizend meter boven het aardoppervlak uit te stijgen. De daarop uitbrekende concurrentiestrijd tussen de montgolfieres (heteluchtballons) en de Charlieres (gasballons) werd al spoedig door de laatste groep gewonnen. De heteluchtballon verdween van het toneel. Pas veel later, op 10 Oktober 1960, werd in Nebraska de eerste bemande ballonvaart gehouden met de moderne heteluchtballon. 

     
 

5

Zeppelin Theepot weer in productie

Door Peter Wood

 
       

Een Engelse pottenbakkerij, heeft onlangs een stuk luchtschip historie opgedoken wat 70 jaren lang verborgen heeft gelegen. De gietvorm van een luchtschip theepot is recent ontdekt in de opslagruimte van een pottenbakkerij genaamd "Racing Teapots". De ontdekking werd gedaan door de manager, Peter Wood. Hij was aan het snuffelen door oude bedrijfsgegevens en vond enkele beschimmelde notities en krantenknipsels van 1920 over de lange afstandvaarten van de Graf Zeppelin.

Er is op één van de kranten met pen geschreven "Zullen we een luchtschip theepot gaan maken", een andere notitie luid:  "Het luchtschip is nu in Canada, we moeten de theepot nu in produktie nemen", "zorg dat het klaar is voor de kerst", "laat de vinnen, het luik, de ramen en de schenktuit glimmen". De laatste notitie stamt uit 1930, deze luidde: "stuur tien luchtschepen naar Duitsland zoals beloofd, breng ze niet ergens anders op de markt (R101)!". De conclusie van deze vonst was dus dat er ergens een gietvorm van een luchtschip theepot moest zijn welke uit de produktie is genomen op het moment dat de R101 gecrashed is. 

Peter zocht 6 jaar en vond uiteindelijk de vorm onder een grote laag stof en besloot om te proberen met deze vorm een theepot te maken. "Je kunt je misschien voorstellen hoe emotioneel we waren in de fabriek toen de theepot in de vorm van een zeppelin (uit één stuk) uit de gietvorm werd gehaald". De eerste theepot van deze gietvorm na 70 jaar !!!  De top decorateur van "Racing Teapots" bracht diverse platinum stukken aan zoals beschreven in de notities van 1930. De firma brengt nu deze theepotten terug in de handel. Je kunt er meer over vinden op de website van "Racing Theapots". De maten zijn 260 x 90 x 100 mm en is verkrijgbaar voor de prijs van £60. Als je iets totaal unieks wilt is het in overleg zelfs mogelijk om een persoonlijk tintje aan de theepot toe te laten voegen.     Peter Wood

      
 

6

Verdwaald

Ingezonden door Martijn Banning

 
    

Een man vloog in een heteluchtballon boven het land en besefte dat hij verdwaald was. Hij zag beneden een man lopen en daalde tot hij binnen gehoorafstand was. 'Neem me niet kwalijk', riep hij. 'Kunt U mij misschien helpen? Ik heb mijn vriend beloofd hem een half uur geleden ergens te ontmoeten, maar ik weet niet waar ik ben?' De man beneden antwoorde: 'Ja. U bent in een heteluchtballon en zweeft ongeveer tien meter boven de grond. U bevindt zich tussen de 40 en 42 graden noorderbreedte en tussen de 58 en 60 graden westerlengte'. 'U bent zeker een systeembeheerder', zei de man in de heteluchtballon. 'Inderdaad', zei de ander,'maar hoe weet U dat?' 'Nou', zei de man in de ballon: 'Alles wat U zegt is technisch gesproken juist, maar ik heb helemaal niets aan die informatie. En al met al ben ik nog steeds verdwaald'. De man op de grond zei: 'U bent zeker manager?' 'Dat klopt', zei de man in de ballon: 'Maar hoe weet U dat?' 'Eenvoudig. U heeft geen idee waar U bent. U weet al helemaal niet waar U naar toe gaat. U heeft iets beloofd terwijl U geen idee heeft hoe U die belofte moet waarmaken, en U verwacht dat ik Uw probleem oplos. U verkeert nog steeds in dezelfde positie als voor wij elkaar ontmoetten, maar op een of andere manier is het nu mijn schuld!'

Foto: Bennie Bos

     
 

7

(bijna) alle ballonnen ter wereld

 
   

Het vinden van een bepaalde ballon is nu kinderspel. Alle Nederlandse ballonnen compleet met foto vind je op het Dutch Balloon Register. De webmaster heeft vanaf nu alle foto's op de site staan en probeert dit ook zo goed mogelijk bij te houden. Dan de engelse site van het BPG, hier vind je de kentekens van ballonnen van maar liefst 32 landen. Australie en Nieuw Zeeland volgen spoedig. Helaas alleen de listing en maar enkele foto's. Alle Belgische ballonnen veelal met foto staan op de site van de Belgian Balloon Pages onder de knop "register" en alle gasballonnen van de hele wereld compleet met veel foto's staan op site Gasballon.be ook onder de knop "register" . Tot slot een website waar je foto's kunt vinden van geregistreerde Heteluchtschepen, deze site is helaas niet helemaal up to date.

    
 

8

Albuquerque . . .moet je gewoon gezien hebben

Geschreven door piloot Luc Versporten - Foto's Ferne Saltzman

 
      

Al in het begin van dit jaar werd beslist om samen met de crew een bezoek te brengen aan het mekka van de ballonvaart Albuquerque. Maar algemeen werd besloten dit te doen zonder ballon en optimaal te genieten van het spektakel. De balloonfiesta werd ingelast in een reis door de States. United airlines bood ons een zeer goedkoop ticket en weg waren we richting San Francisco ongeveer 1700 Km verwijderd van Albuquerque. Na een familiebezoek te hebben afgelegd en een paar highlights door Californië en Arizona belanden we in New Mexico. Precies op tijd om de gasballons te zien klaarmaken en te zien vertrekken. Een eerste schouwspel dat zich voltrekt in de duisternis van een gigantische woestijn. Woestijn??

De Amerikanen hebben het wel klaargespeeld een groot grasveld aan te leggen in de dorre natuur en dit onderhuids te laten bevloeien. De gasballons verlaten één voor één het podium en worden uitgewuifd door duizenden toeschouwers. Pas terug thuis vernemen we wie gewonnen heeft; Abruzzio samen met de gouverneur van New Mexico die onder luid gejuich vertrokken was. Ze landden ergens aan de oostkust na een lange reis. Zondagmorgen om 4h30 uit bed om reeds om 5 uur op het veld paraat te zijn. De ordemacht is indrukwekkend groot en overal aanwezig. Circa 100.000 toeschouwers vinden zonder probleem een toegang tot het terrein, de organisatie verloopt al even indrukwekkend als de controle. 

De States lijken nog groter te worden als ze al waren. Dit blijkt ook nog als de eerste ballon in de kleuren van de stars en stripes gelaunched word. Het volkslied begint te spelen, de vlag gehesen, iedere burger houd het hand op de borst en op het hectaren grote terrein hoor je een muis lopen. Van vaderlandsliefde gesproken. Dan begint een denderd schouwspel; ballon na ballon kiest het luchtruim, iedereen heeft een eigen plaats om de ballon klaar te maken en vertrekt op teken van de "zebra's" , de zogenaamde launchmasters. We zien ongeveer 750 ballons vertrekken, een schouwspel dat ruim anderhalf uur in beslag neemt. De special shapes vertrekken niet allemaal omdat er teveel wind staat en die zelfde wind zorgt er ook voor dat het zogenaamde box-effect niet werkt. Maar geen erg, onze dag kon al niet meer stuk. 

Dan volgt na de vaart het onvermijdelijke: de koopjesjacht naar ballonitems. Ontelbare standjes met allerlei curiosa........ Goed dat er een Visa kaart bestaat en ook in Old-town Albuquerque hetzelfde scenario. Alles maar dan ook alles vind je er, de valies werd ook alsmaar groter. Zondagavond de night-glow. 400 ballons maken zich klaar om een waar spektakel te vertonen. Het aantal toeschouwers groeit, de filmrolletjes ook. De media heeft er zelfs een apart podium, rechtstreeks is alles te zien op Tv al loopt heel Albuquerque daar rond. Helikopters vliegen steeds rond het terrein, je kan zelfs een zitplaatsje boeken in het restaurant op Sandia Piek om van op 3.300 meter van het gebeuren te genieten. 

Ja, ook midden in de woestijn zijn hoge bergtoppen, de stad zelf ligt op zo een 5000 voet. Het is weer adembenemend wanneer alle ballons op het zelfde moment glowen. Maandagmorgen, voor we vertrekken naar onze laatste bestemming rijden we langs het terrein. De "down patrol" ballons hebben in het donker reeds het luchtruim gekozen en maken een candlelight op hoogte. Die Amerikanen toch; ze blijven ons verbazen. Dan bij het ochtendgloren vertrekken ze terug. Met zo'n 750 zijn ze en nu werkt het box-effect. Op hoogte keert iedereen terug en er word een fly-inn georganiseerd.

Nu zien we wel 2000 ballons de revue passeren, het blijft maar duren zo een 3 uur lang voor de laatste terug aan de grond staat. Velen landden terug op het terrein; alles kan, alles mag zolang het maar veilig blijft. Met spijt in het hart verlaten we Albuquerque terug richting westen langs de Grand Canyon, enkele bijzondere natuurparken met als eindbestemming Las Vegas. (mag je nooit als start van je vakantie nemen). Daar wachtte het vliegtuig dat ons veilig thuisbracht zonder ergens tegenaan te vliegen. Het blijft steeds in het je achterhoofd hangen ondanks dat vliegen nooit zo veilig was. Wat ik schrijf is slechts een indruk, wat dit evenement te bieden heeft moet je eigenlijk zelf gezien hebben. Goede reis.

Luc Versporten

       
 

9

Balloon Trading Cards

 
     

        

In Nederland kent dit ballonverzamelobject weinig bekendheid. Er zijn volgens mij ook geen Nederlandse piloten die een verzamelkaart van hun ballon laten maken. Ook deze rage komt natuurlijk uit Amerika waar ze waanzinnig populair zijn. Alle ballonnen hebben daar een naam en de meesten hebben een eigen kaartje. Op de voorzijde van dit kleine kaartje met de afmetingen 6,4 bij 8,9 centimeter staat een afbeelding van de ballon en op de achterzijde alle informatie en meestal een foto van de piloot of van het hele team. Zie voorbeeld voor en achterkant hieronder van de Texas Racer ballon van Joe Heartsill. Als het kaartje dan ook zoals dit exemplaar persoonlijk gesigneerd is, dan stijgt de "waarde" behoorlijk voor de verzamelaars.

       

       

Al in 1991 introduceerde het bedrijf "The Original Hot Aire Trading Cards" dit soort kaarten op de ballonfiesta van Albuquerque in New Mexico. De kaarten waren toen direct een grote hit en de beschikbare exemplaren werden snel buitgemaakt door de in grote getale aanwezige verzamelaars. In dat eerste jaar werden de kaarten zelfs de nummer 1 op de lijst van officiele fiesta artikelen. 

        

     
 

10

The Bristol Fiesta . . . achter de schermen

Fotomateriaal beschikbaar gesteld door Hannah Cameron

 
   

Hannah Cameron, dochter van de eigenaar van de grootste ballonfabriek ter wereld, Cameron Balloons, zit in de organisatie van de beroemde Bristol Balloon Fiesta. Ik heb haar gevraagd een stukje te schrijven over dit evenement en ze stuurde mij een verhaal over de achtergronden van dit jaarlijkse ballonfeest. 

Een kijkje achter de schermen door Hannah Cameron:


De Fiesta is opgericht in 1978 door de "Bristol Junior Chamber of Commerce", een organisatie van jonge zakenmensen uit Bristol welke de zaken 10 jaar lang hebben gerund totdat ze het overgaven aan de non-profit organisatie die tegenwoordig de "Bristol International Balloon Fiesta" heet. De groep vrijwilligers en de twee betaalde mensen in volledige dienst  beginnen met de voorbereidingen van de Fiesta van het volgende jaar al  twee weken na de Fiesta van het huidige jaar. De organisatie krijgt van Cameron Balloons ltd gratis ruimte beschikbaar in ons kantoor op St. John Street in Bedminster. Ooit begon de Fiesta als een ballonevenement "Just For Fun" met enkele ballonnen in het "Bristol City park" alwaar het publiek nog gewoon tussen de ballonnen door kon lopen terwijl de teams bezig waren met hun voorbereidingen.

Na enige tijd wist men het te realiseren om een arena achtig terrein te creéren voor alle ballonteams waarbij het publiek achter de hekken stond en waar overdag een groot scala aan entertainment was. Dit concept wordt zelfs nu nog aangehouden. De Fiesta organisatie nodigt ballonteams uit voor het evenement wat elk jaar in het tweede weekend van Augustus word gehouden. Een speciale club van de organisatie houdt zich bezig met de buitenlandse gasten, welkom briefing, lokale hulp, kaarten en dat soort zaken. De uitnodigingen voor de Fiesta van dat jaar  worden meestal vroeg in het jaar rond Februari verstuurd. De "Bristol Balloon Fiesta" is nu een groot commercieel gebeuren.

Er wordt gezegd dat dit het grootste evenement  van zijn soort is in Europa. Tijdens de vier dagen dat dit evenement duurt hebben we soms wel 750.000 bezoekers geteld. In voorgaande jaren werd de Fiesta gestart met een gratis popconcert met bekende Engelse bands als "Steps" en "Atomic Kitten". Ballon tethering (kabelopstijging) is haast verplicht overdag voor de reclame ballonnen omdat er zeer veel toeschouwers aanwezig zijn net als regionale, nationale en internationale pers welke allemaal met de camera's klaarstaan om de ballonnen te filmen. Passagiersvaarten zijn zeer bijzonder omdat men hier vaak met een heel "pak" ballonnen tegelijk opstijgt en over de stad vaart. 

Het weer speelt een enorme grote rol bij alle ballonactiviteiten. Mijn vader Don Cameron en Jim Howard van Cameron Balloons werken als team samen en zijn verantwoordelijk voor de weersinformatie en briefings met de piloten voor zowel de ballonvaarten als de nightglows. Het sociale gebeuren rond de Fiesta is ook verder ontwikkeld, feestjes voor de teams die on-site kamperen en passagiers die met elkaar naar de pub gaan om gezellig nog wat samen te eten maar ook gezamelijk avondeten, een groot diner en een disco party. 

Het hele weekend is een "sleep-fast" situatie, om 4.30 uur al op het startveld om te tetheren vóór de vaart en daarbij natuurlijk een goed startplekje in beslag nemen. De boeren zijn er achter dat als ze ballonvaarders aanmoedigen om in hun weiland te landen, ze een fles whisky krijgen (van élke ballonvaarder) dus wat doen de slimste boeren, ze maaien het woordje "welcome" in het gras wat alleen vanuit de lucht te zien is. Dit weekend van vier dagen is een prachtige gelegenheid om je ballonvrienden en bekenden weer eens te ontmoeten die je al zo lang niet meer gezien hebt. Het weekend is weer voorbij voor je er erg in hebt. 's Maandags weer "normaal" aan het werk met het komende weekend de Fiesta van Northampton in het verschiet.  Hannah Cameron

Slapen, zoals elke ballonvaarder weet, is gereserveerd voor de winterperiode

     
 

11

Ballonvaren op Antartica

Uit "Het Laatste Nieuws" van 15 Oktober

 
     

Ballonvaarder Wim Verstraeten en poolreiziger Alain Hubert willen in Januari en Februari 2004 met een reusachtige heliumballon over Antarctica vliegen. Het gaat om hetzelfde type heliumballon waarmee de Amerikaan Steve Fosset eerder dit jaar een solovlucht rond de wereld maakte. De twee ballonvaarders zullen van op de grond worden bijgestaan door de Belgische meteoroloog Luc Trullemans van het KMI die eerder Steve Fosset rond de wereld loodste. Verstraeten en Hubert willen op een hoogte van 4.000 tot 6.000 meter eerst over en dan rond Antarctica vliegen. Ze stijgen in Januari 2004 op vanaf de Duitse wetenschappelijke basis Neumayer op Antarctica. Daar zouden ze één à twee weken later weer moeten landen. De expeditie belooft erg gevaarlijk te worden door de onvoorspelbare poolwinden die met een verschrikkelijke snelheid over het poolijs razen.

   
 

12

Nieuw bij Ultra Magic

 
      

Josep Llado Costa stuurde mij deze twee prachtige nieuwe Special Shapes welke onlangs geleverd zijn vanaf zijn Ultra Magic fabriek in Spanje. Links zie je de zeer fraaie "Hippo" special welke in eigen land blijft en wordt gevaren door Joseba  García Mendicoechea. 


Deze bijzondere UFO is naar Japan gegaan (hoe kan het anders) en wordt daar gevaren door de Ultra Magic dealer Masahiko Fujita. Bekend wedstrijdvaarder en onder andere winnaar van de World Air Games 2001 in Sevilla Spanje. Deze uitgebreide fotoreportage vind je nog steeds op  Ballooning Pictures.

       

De piloot van deze UFO stuurde me deze foto's van het concert in China met de UFO boven de populairste popgroep van Japan "GLAY" op 13 Oktober. Het was het grootste concert ooit gegeven in China. 

         

De nieuwe kalender van Ultra Magic is bijna klaar. Binnenkort kun je hem via Spanje bestellen. De meeste foto's welke gebruikt werden zijn verzameld via een fotowedstrijd welke elke maand een winnaar opleverde. Deze winnaar ontving een Ultra Magic kledingpakket en de winnende foto wordt geplaatst in de kalender. Hieronder zie je de 12 mooiste foto's en met enige trots zie je daar ook een foto van mijzelf tussen. De prijs van de kalender is op dit moment nog niet bekend. Mocht je een exemplaar 2003 willen bestellen neem dan even contact op met Ultra Magic Spanje.

       

? Guillem Sanz Serhan leki Paolo Barbieri
Olaf Hogreve Bennie Bos Stefan Tönsing Heidrun Prosch
Ben Bläss Joachim Billstein Ben Bläss Manuel Dugue
       
 

13

Nieuw in Nederland

 
       

De PH-HUS is door XXXXXXXX aangekocht voor sponsor Hush Puppies, een schoenenmerk uit de USA die in Nederland na jaren van afwezigheid de eerste winkels weer hebben geopend. 

De PH-HUS is een 7 persoons Schroeder luchtballon en heeft een inhoud van 4250 cub. Op de enveloppe zijn 2 digitale laserprints  van Hush Puppies afgebeeld van elk 35m2. De ballon is uitgevoerd in het Hush Puppies paars, met in het midden een witte band met daarop in het zwart de tekst Hush Puppies. Op de foto hiernaast alvast een klein tipje van de sluier, meer mag ik helaas nog niet laten zien.

Ook is er in Nederland een nieuwe 300 besteld. Meer info daarover hoop ik de volgende maand te geven.

            
 

14

Nieuwe site - Ballooncrew.nl

 
      

Ik kwam op internet de nieuwe site Ballooncrew.nl tegen. Men wil via deze (commerciële) weg piloten en crew aan elkaar koppelen. Idee is goed en zou prima kunnen werken. Mogelijk iets voor de piloten die altijd te kort aan crew hebben. Onderstaand stukje tekst komt van deze site.


De reden die ons aangedreven heeft tot het ontwikkelen van deze site / activiteit, is dat wij rond om ons heen veel piloten horen klagen over weinig crew en veel crew, of mensen die dat willen worden, niet weten bij wie ze terecht kunnen om (meer) te crewen. Nadat we met deze service al enige tijd regionaal succesvol werken, hebben we de beslissing genomen dit nationaal / internationaal voort te zetten. Daar de crew in de meeste gevallen op basis van vrijwilligerswerk dienst doet bij een ballonbedrijf hebben we besloten dat de crew zich gratis aan kan melden en daarvoor ook een ballooncrew-attentie krijgt waar zij tijdens het crewen iets aan hebben. Voor de piloten is er (voorlopig*) ook een gratis inschrijving en plaatsing. Voor de definitieve bemiddeling zullen we een klein bedrag in rekening brengen. 

Dat bedrag wordt bepaald in samenspraak met de piloot/ operator, afhankelijk van de eisen/wensen en snelheid waaruit de zoekopdracht bestaat. Geen resultaat betekend ook geen rekening. Wij denken hiermee zowel crew als piloten een handje te helpen. Waardoor voornamelijk de piloot minder werk krijgt bij zijn vaartvoorbereiding doordat wij voor hem/haar de crew zoeken EN regelen wanneer de crew waar moet zijn: 1 telefoontje aan ons en wij bellen alle crew om alles te regelen. Dit alles is alleen maar mogelijk met medewerking van de piloten en (aanstaande) crew. Wij willen dan ook iedereen vragen om zich in te schrijven en daarbij zoveel mogelijk nuttige informatie te vermelden. Tekst: Ballooncrew.nl

     
 

15

Friese kampioenschappen 2002

Door Ronnie (Ballonnie) Kleinsmit

 
      

De Friese Kampioenschappen 2002 zijn nog steeds niet gevaren in verband met het weer. Als het binnenkort een keer een goed weekend blijkt te worden dan zullen we alsnog deze wedstrijd organiseren. We beginnen dan op vrijdagmiddag met de eerste vaart, twee vaarten op zaterdag en de laatste vaart op zondagmorgen gevolgd door een brunch met de prijsuitreiking. Mensen die al ingeschreven staan blijven natuurlijk op de lijst staan maar mochten er nog piloten geinteresseerd zijn, dan kunnen ze natuurlijk gewoon mee doen. Ik ga zelf de wedstrijd leiden. Het puntensysteem wordt iets anders gedaan dan normaal (geen 1000 punten systeem). Het hoogste aantal punten is het aantal deelnemers. Dus stel 15 deelnemers, dan krijgt de winnaar van de opdracht 15 punten, de nummer twee 14 punten, de nummer drie 13 punten etc.  De tasks worden wel volgens de gewone wedstrijdregels gevaren echter zonder observers dus ik ga uit van de eerlijkheid van de deelnemende teams! Wel zijn er meetteams aanwezig om de markers in te meten. Het gaat dus weer een gezellige wedstrijd worden in de bekende ongedwongen sfeer. Je hoeft bij ons geen volleerd wedstrijdpiloot te zijn om mee te doen. Friesland bied een prachtig gebied om ballon te varen en we hebben eigen briefingruimte (en bar) op de zaak. Meer info of inschrijven graag via E-mail, hopenlijk to gauw, Ronnie Kleinsmit

Foto: Bennie Bos

      
 

16

Ballonevenementen 2003

 
    

Mid Zomer BallonFestival, Na een jaartje rust.... Volgend jaar weer het Mid Zomer Ballon Festival op het Vliegveld van Hilversum. En wel op de langste dag, t.w. 21 juni 2003. Wat kun je verwachten ?? Het bekende 'Hilversum'-concept, dus: Airshow, Mega paradropping, ong. 30 ballonnen / eigen passagiers meenemen, Luchtvaartbraderie, Feestavond in parachutisten hangaar / tent, Bier, salades en vette worst, Propaan, Verrassing.. Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 100,- per team. Het wordt op prijs gesteld als je een plekje ter beschikking stelt t.b.v. de organisatie. Zet het alvast in de agenda voor volgend jaar ! Voorinschrijving is nu al mogelijk middels een e-mailtje naar mij, Ton Rentier  

Foto: Bennie Bos

Limburgse Ballondagen, Na een zeer geslaagde eerste keer, en door de vele positieve reacties van de deelnemers en sponsors organiseren wij wederom de Limburgse Ballondagen op 19,20 en 21 juni 2003 op het Megaland, ook wel Pinkpop terrein te Landgraaf. Dit is een prachtige locatie voor een ballonevenement. Het wedgebouw staat aan het startveld, en kunt U vanaf de eerste verdieping tijdens de maaltijd het hele terrein overzien. Ook de pilotsbar en de feestzaal beneden kijken uit op het startterrein. Dit jaar zal het festijn nog groter van opzet worden. Omdat het terrein zo immens groot is zal het meer worden uitgebreid met randgebeuren enz. zodat er voor de bezoekers meer te beleven valt, voordat de ballonnen vertrekken. Het blijft echter een feest voor ballonteams!!

Foto: Bennie Bos

Voor de piloten en de crew veranderd er, naast dat het Vipterras wat meer wordt aangekleed, weinig. Overwogen wordt om overdag met alle teams activiteiten te realiseren ( rodelen of mountainbiken in de grotten) De Limburgse ballondagen is in Nederland het enige meerdaagse ballonevenement waarbij het voor piloot en zijn sponsor nog financieel aantrekkelijk is. Alle ballonteams overnachten in een eigen bungalow op het Bungalowpark Simpelveld. De auto en aanhanger kunt U bij het huisje parkeren en het park is bewaakt. U wordt geboden: gratis bungalow ter beschikking voor drie nachten (4 personen), 's avonds dinerbuffet, ontbijt, propaan, pilotenpakket / aandenken, vergoeding van 80 euro per passagier van de organisatie. 

Alleen reiskosten en de lunch zijn voor eigen rekening. Indien uw sponsor eigen passagiers heeft bedraagt de deelname 900 euro. Hiervoor gelden de eerste 5 punten hierboven en krijgt de sponsor en zijn gasten gratis Vipkaarten voor de apres ballon. Het inschrijfgeld bedraagt voor elke ballon 75 euro en moet voor 1 maart zijn voldaan op rekening nummer 59.42.30.349 t.n.v. Limburgse ballondagen 2003. Er vinden alleen avondvaarten plaats. Indien echter de vraag hoog is of het weer tegenzit, kunnen er ochtendvaarten overwogen worden. Inschrijvingen starten vanaf nu en mail even een foto mee voor de site indien je nog niet hebt deelgenomen. De website wordt op dit moment aangepast. Wij willen er een leuk, ongedwongen en gezellig weekend van maken.            Hans Adolfsen

        

Hieronder een opsomming van de inmiddels bekende evenement data:

Ballon(ruil)dag Oosterwolde

Ballonfiesta Winterswijk

Texaco Elburg Ballooning

Warsteiner Ballonfiesta Zwolle

Midzomer Ballonfestival Hilversum

Limburgse Ballondagen

Ballonfiesta Gemert

Zutphen Ballooning

Bristol Fiesta (Engeland)

Europees Kampioenschap Vilnius (Litouwen)

Breda Ballon Fiesta

Twente Ballooning

Warstein Montgolfiade (Duitsland)

- 1 Maart

- 30 April

- 17 Mei

- 11 t/m 13 Juni

- 21 Juni

- 19 t/m 21 Juni 

- 20 t/m 22 Juni

- 3 t/m 6 Juli

- 7 t/m 10 Augustus

- 8 t/m 17 Augustus

- 21 t/m 23 Augustus

- 27 t/m 30 Augustus

- 5 t/m 14 September

Wil jij ook je oproep vermelden of heb je al een datum voor je evenement, stuur dan even een mailtje naar Hot Air Magazine.

       
 

17

Albuquerque International balloon Fiesta

Verhaal en  foto's: Ben Bläss

 
      

Wat eens begon met 13 heteluchtballons t.g.v. een verjaardagspartijtje in 1972, is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste ballonfestival ter wereld. De organisatie heeft er ieder jaar een schepje bovenop gedaan en de attractiviteit van de afzonderlijke programmaonderdelen weten te verhogen.  Steeds meer sponsors participeerden in de succesvolle formule. Toen Kodak in 1992 haar naam als hoofdsponsor aan dit festival verbond – naar verluidt bedroeg het sponsorbedrag voor de eerste periode van 3 jaar USD 3 miljoen – verhuisde de organisatie naar een definitief terrein. In het millenniumjaar werd het recordaantal van 1017 ballons geregistreerd. Soms werden in 9 dagen tijd bijna 2 miljoen betalende bezoekers geteld, goed voor ruim 36 miljoen foto`s… 

Inmiddels is het aantal ballons gelimiteerd tot 750 stuks. Het terrein is thans helemaal van een bijzonder sterk grasveld voorzien, hetgeen een beschermend zeil op de grond voor de ballon geheel overbodig maakt. Alle wegen op het terrein zijn geasfalteerd. Het terrein heeft door het houden van allerlei activiteiten buiten de ballonfiësta om een multifunctioneel karakter gekregen mede door de aanleg van een golfbaan.

Op de plaats van de tijdelijke behuizing voor de sponsors en organisatie is een definitief restaurant met alle horecafaciliteiten verrezen, dat het hele jaar geopend is. Terwijl in vroegere jaren een ruime variatie aan ballonartikelen in alle winkelcentra, het oude stadscentrum Old Town en soms ook langs de weg werden verkocht, concentreert zich de verkoop nu helemaal op de ballonboulevard van het gigantische terrein. De organisatie biedt een ongelooflijk gevarieerde keus aan ballonkleding en een prachtige pincollectie van elk programmaonderdeel aan. Een lust voor iedere ballonfreak en verzamelaar. Iedere discipline van de organisatie heeft bovendien jaarlijks een andere pin. 

Het ruilen viert dan ook hoogtij!  Ruim 150 exposanten presenteren of verkopen hun producten op het terrein. Hier is niet alleen voor de ballonliefhebber van alles te koop. Wat het verkeer betreft zijn er filewerende routes voor piloten, crew, sponsors, pers en gehandicapten. Bussen uit alle delen van de stad rijden op en aan, om het verkeer te ontlasten. Wie toch met de auto komt, loopt zeker gedurende het eerste en tweede weekend grote kans in de ochtendspits terecht te komen. De parkeerterreinen bieden echter plaats aan duizenden auto`s. De campers uit alle delen van Amerika en Canada worden op het voormalige fiëstaterrein gestald.  Ca. 1000 vrijwilligers en vele duizenden crewleden zorgen voor een perfect verloop van `s werelds grootste ballonfestival. 

De organisatie kent amper 10 betaalde krachten, die het hele jaar door op het nieuwe hoofdkantoor voor het festival in de weer zijn. De Albuquerque International Balloon Fiesta wordt jaarlijks in de eerste week van oktober gehouden. Het ballonmekka  presenteerde zich dit jaar in optima forma, ook al omdat het weer zich van haar opperbeste kant liet zien. Op de eerste zaterdagmorgen stroomt het publiek al om 5.00 uur massaal toe. Gedurende de weekends zijn 100.000 toeschouwers per programmaonderdeel beslist geen uitzondering. Voor de verkoopstands staat een lange en geduldig wachtende rij mensen voor het ontbijt of warme chocolademelk, want zo vroeg in de ochtend is het bitter koud. 

Pas in de loop van de morgen wordt het met toenemende kracht van de zonnestralen warmer en aangenamer. Tegen een uur of tien kan de winterkleding plaats maken voor een korte broek en een t-shirt.  Opmerkelijk is de ongelooflijke discipline van de Amerikanen, want er staan geen dranghekken op het terrein… 

Niemand trapt op de uitgelegde ballon… Het programma begint met de Dawn Patrol show, ooit 25 jaar geleden heel kleinschalig begonnen. Prachtig om te zien, wanneer een handvol ballons in het donker van de nacht opstijgen en met de koeienbranders als lampions verlicht worden.  Ondertussen vindt op het terrein de briefing voor de 750 piloten plaats. Om 6.45 uur staan de Amerikanen bij het zingen van hun volkslied in de houding en bij het vertrek van de eerste ballon, voorzien van de Amerikaanse vlag, kent het enthousiasme geen grenzen. Inmiddels worden de contouren van de Sandiaberg, 3100 m hoog, in het ochtendgloren zichtbaar.

De zebra`s fungeren als launchmaster en zijn voor een veilig vertrek van de opstijgende ballons verantwoordelijk. Het gaat slag op slag. In twee golven vertrekken de ballons en special shapes en vullen het luchtruim met gekleurd nylon. 

Piloten uit ruim 40 Staten binnen Amerika en uit 30 verschillende landen zorgen voor een ongekende euforie bij het massaal toegestroomde publiek. Het enthousiasme kent geen grenzen, wanneer de ballons op hoogte naar het terrein terugkomen. De Albuquerque box, uniek in de wereld, voegt aan het festival een nieuwe en ongekende dimensie toe. Voor de piloten staat gedurende de hele fiësta een Fly On op het programma, waaraan prachtige prijzen verbonden zijn. In de lucht is het genieten geblazen van het ongekend grote aantal ballons. Zodra het tijdstip voor de landing nadert, vaart de ballon over de box en over de rivier de Rio Grande, om bij het dalen terug te keren tot de Rio Grande, om met de mand het water te raken: splash and dash!  Een heel bijzondere belevenis!

Na de landing en het tanken ( heel grootschalig en professioneel opgezet ) komen de teams terug naar het opstijgterrein, om de passagiers op z`n Amerikaans te dopen en met z`n allen te ontbijten en feest te gaan vieren. 

In de namiddag worden de voorbereidingen voor de traditionele gasballonwedstrijd getroffen, de America`s Challenge. Een deel van de 17 deelnemers kiest voor helium, een ander deel voor waterstofgas. Het terrein voor de vulling van waterstofgas wordt voor het publiek hermetisch afgesloten. De publieke belangstelling is in de loop der jaren groeiende, ondanks het urenlange wachten totdat alle ballons de vulprocedure achter de rug hebben. In het donker van de nacht vertrekken de teams onder begeleiding van de desbetreffende volksliederen. De latere winnaars Richard Abruzzo en de gouverneur van New Mexico Gary Johnson leggen de verreweg langste afstand af en landen nog geen 30 km van de Oostkust van Amerika.

Op de zondagmorgen vindt wederom een massale opstijging plaats. Op de zondagavond worden voor de 9e keer in successie bijna 500 ballons en special shapes in het donker plotseling verlicht. 

Ter afsluiting wordt een uitermate spectaculair vuurwerk afgestoken, dat ruim ¾ uur duurt. Op de maandag - en dinsdagmorgen stijgen de helft van de ballons van buiten het terrein voor een Fly In op, terwijl de andere helft van het terrein zelf opstijgt voor een Fly On. Op de dinsdagavond wordt de buitenlandse piloten in een chique hotel een wervelende show geboden.  De woensdagmorgen vindt traditiegetrouw de Flight of the Nations plaats. Eerst stijgen de buitenlandse piloten op ( voorzien van de vlag van het land van herkomst ) en daarna volgt de rest van de meute. s`Middags ontmoeten piloten en crew elkaar in het dierenpark bij een gezellige barbecue. Het is een ontmoetingsplek bij uitstek. De avond wordt afgesloten met een party voor alle deelnemende special shape teams. Op de donderdagmorgen in het zachte zonlicht eerst de massale opstijging, voorafgegaan door ca. 80 prachtige special shapes in het ochtendgloren. Door de matige wind blijven de bizarre vormen een poosje boven het terrein hangen. Voer voor fotografen… `s Avonds dan een publiekstrekker van de bovenste plank, nl. de special shape rodeoshow.   (rechts: Jesus, the balloon)

De special shapes worden op commando van het publiek verlicht. Een uitermate sfeervolle show, die jong en oud in extase brengt. Ter afsluiting volgt wederom een ongeëvenaarde vuurwerkshow. De vrijdagmorgen zal de geschiedenis ingaan als de mooiste dag in 31 jaar. Het is praktisch windstil. De box is open. 

Na het vertrek van de special shapes wordt een deel van het terrein voor de Key Grab afgezet. Op verschillende plekken wordt een kruis voor de Fly In -  wedstrijd neergelegd, terwijl op andere plekken palen staan met een envelop met inhoud. Soms is het een geldprijs, maar de hoofdprijs is een Amerikaanse slee.Ten zuiden en ten noorden van het opstijgterrein – de keuze is geheel aan de piloten zelf – komen zij met de wind op verschillende hoogte op het terrein af, om een marker te werpen voor de Fly In of om een envelop liefst met een sleutel als inhoud te pakken voor de Key Grab.In slakkentempo komen de 750 ballons en special shapes  op het terrein af. 

Heeft de piloot zijn doel gemist, kiest hij een andere hoogte en keert terug naar de plek van opstijging, om een nieuwe poging te wagen. Dit gebeurt soms tot drie keer toe. De zebra`s steken net als bij een kunstschaatswedstrijd een bordje met hun waarderingscijfer omhoog…

Dit uiteraard voor de gein en voor het vermaak van piloten en razend enthousiast publiek. De composities wat variatie en kleur betreft zijn met geen pen te beschrijven. Het publiek leeft intens mee en weet iedere geslaagde poging met applaus en gejuich te honoreren. Mijn piloot vaart precies boven het kruis, maar komt tot de ontdekking, dat de marker in de volgauto is blijven liggen…De dag wordt wederom afgesloten met een nightglow van uitsluitend special shapes en een grootse vuurwerkshow. Op de zaterdag ontbreekt voor het eerst de zon. De lucht is bedekt, maar prachtig gekleurd. De finale is begonnen en eindigt op de zaterdagavond. Op de zondag regent het, maar het zijn voornamelijk afscheidstranen van Petrus. 

Hier gaat een droom in vervulling. Een veel gekoesterde droom. Je kunt je belevenissen, de sfeer en de contacten op het intermenselijke vlak niet beschrijven. Je moet het eens in je leven BELEEFD hebben…

       
 

18

Barneveld by (Balloon) Night

Verhaal en foto's: Erik Jan Doornewaard

 
         

Op dinsdag 5 november werd er in Barneveld een Nightglow gehouden. Deze Nightglow, waarbij Ben Bläss de touwtjes in handen had, werd gehouden ter gelegenheid van het 12½ jarig bestaan van Echte Bakker van der Veer. Op het Gowthorpeplein, tegenover de zaak van bakker van der Veer, begon om 19.00 uur een spectaculair schouwspel van licht en geluid.

Hierbij waren 6 ballons, waaronder de cloudhopper van Van Manen, met als piloot de langste ballonvaarder van Nederland, Johannes Kooistra en een modelballon van Peter Kelder aanwezig. De overbekende Piet Paulusma van SBS 6 was ook present om zijn weerpraatje op te nemen, die nog dezelfde avond werd uitgezonden. Verder waren er de ballons van Egbert Oordt (PH-EAR zonder de traditionele tweezitsbank)

De PH-HSL, de 11 jaar oude Ladybird van Hans van Hoesel, de PH-OIL van Marcel Pijnappel, de PH-PGU van Mees van Dijk en de PH-DVM van Van Manen, met als piloot Leo van de Hesseweg.                      Erik Jan Doornewaard

        
 

19

Ruilbeurs Den Haag

Door Jan Hetebrij

 
     

De LHV organiseert op zondag 17 november een bijeenkomst in Den Haag waar ballonverzamelaars hun dubbele items kunnen ruilen of verkopen. Dat kunnen boeken zijn, maar ook foto’s, ballonpost, pins, stickers, glas- en blikwerk, munten of postzegels, ansichtkaarten, modelballonnen, enz. enz.  De afkorting LHV staat overigens voor Luchtvaart Historische Vereniging; dit is een landelijke vereniging van verzamelaars van ballonpost en andere ballonsouvenirs die al meer dan 50 jaar geleden werd opgericht door Jan Boesman, de bekende ballonvaarder en luchtpostverzamelaar. Tot op de dag van vandaag is Nini Boesman voorzitter van deze vereniging. De bijeenkomst wordt gehouden in zaal "Zuiderpark", Escamplaan 55 in Den Haag en is open van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze middag worden er ook enkele ballon-video’s op een televisiescherm vertoond. 

Bovendien is er een verloting van ballonpoststukken en andere leuke ballonsouvenirs. Het belooft dus een gezellige middag te worden, waarbij iedere ballonverzamelaar wel iets voor z'n verzameling kan vinden! Voor meer informatie of om je aan te melden als lid mag je altijd even bellen naar de secretaris van de LHV, de heer Gé Lazárom, 

telefoon 070-323 44 10.       Jan Hetebrij

     
 

20

De koek is weer op...

 
     

.......en ik hoop dat het gesmaakt heeft. De volgende editie verschijnt op 13 December en daarin de gratis mogelijkheid om je Kerst en Nieuwjaarsgroeten te plaatsen. Zie het voorbeeld rechts maar dan uiteraard groter. Stuur voor de deadline van 10 December 2002 via email je digitale kaart naar Hot Air Magazine. Dat kan iets zijn wat je zelf in elkaar hebt geknutseld maar ook iets wat je op internet hebt gevonden. Gaarne JPG formaat en maximaal 500K. Als daar reclame voor je eigen bedrijf op staat is dat toegestaan.  Leuke ballonbelevenissen met de bijbehorende foto's en bijzondere foto's zijn zeer zeker ook weer welkom. Informatie over ballonevenementen en nieuwsflitsen kunnen ook allemaal via de digitale weg worden verstuurd. Na het lezen van dit lange Magazine kun je nog de foto's gaan bekijken van de Friese Ballonfeesten in Joure op mijn andere website Ballooning Pictures met elke maand een nieuwe fotoreportage.

Vriendelijke groeten van Bennie Bos, webmaster Hot Air Magazine en Ballooning Pictures.